květen

01

2014

Národní park Saské Švýcarsko, květen 2014

Turistické trasy vedoucí skalními městy, soutěskami, roklemi, lesy a stráněmi, to je Saské Švýcarsko. Skalní masívy působí magicky. Dívat se na ně můžete donekonečna, v každém okamžiku vám jejich zvrásnění, zvětralé stěny, tvořící mapy, budou připomínat něco jiného.

A kdyby vám už oči přecházely, můžete se vydat na některý z hradů, kterých je tady taky nemálo.

Národní park Saské Švýcarsko navazuje na jižní straně na národní park České Švýcarsko, takže můžete volně přebíhat. Dnes už ano.

Do misek jsme nalili Dong Ding 2014 od Jakuba „Minga“. Jedná se o kompletně ručně zpracovaný oolong, tradičně a mistrovsky pečený.  

Na cestu do Saského Švýcarska jsme se po stránce čajové vybavili opravdu dobře:) ve všech případech se jednalo o letošní sběry.

Simao Gao Shan Hong Cha. Výrazný, chutí nasládlý čaj s tóny hořké čokolády. Tento čaj jsme si připravovali asi nejčastěji. Po náročném stoupání, kdy člověk tak trochu létal v oblacích, nás dokázal zase hezky uzemnit a dodat sílu na další cestu.


 

zpět